Orgeljazz i kirken / Come Sunday

pressefoto-Orgeljazz-i-kirken

En jazzkoncert med Hammondorglet i centrum. Musikken spænder fra Duke Ellingtons Sacred Concerts til smukke ballader og danske sange. Jazz med respekt for kirkerummet og tilpasset kirkernes særlige akustik
Anmeldelse fra Kalundborg Folkeblad 28. feb. 2011.”Orgeljazz i kirken – smukt og swingende.Det var rendyrket nydelse fra ende til anden, da hammondjazz-kongen Kjeld Lauritsen og trio søndag rykkede ind foran alteret i Nyvangskirken i Kalundborg med stort Hammond A100 orgel (fuldt pedalspil og roterende Leslie-højttaler), et styk jazz-trommesæt og én tenorsaxofon. Brugt på Kjeld Lauritsens ferme, elegante, modellerende facon, er orgelet en kæmpegevinst, når musikken skal have et touch af det kirkelige.”
Anmeldelse fra Gladsaxe Bladet 21. feb. 2012” Præstesønnen Kjeld Lauritsen på hammondorgel, Jan Harbeck på saxofon og Espen Laub von Lillienskjold på trommer underholdt i små to timer med et program, der tog hensyn til omgivelserne. En intens koncert til stor glæde for de mange fremmødte
Linda Munnecke, sognepræst ved Stengård kirke -indtryk fra en koncert den 16. feb.2012
Steng
ård kirke var stuvende fuld af nysgerrige og forventningsfulde musikelskere, der for første gang skulle opleve orgeljazz i  kirken.  Allerede ved første nummer måtte vi overgive os til jazz-trioens medrivende og poetiske klang-univers, og mens koncertens sidste toner stadigt bølgede under kirkeloftet, var alle tilstedeværende klar over, at vi havde oplevet en smuk og forløsende aften i vores kirke, langt ud over hvad vi havde forestillet os. Kjeld Lauritsens personlige og engagerende introduktioner gav derudover tilhørerne indblik i, hvorfor de udvalgte numre egner sig og bliver vedkommende i et spirituelt rum. Jeg/vi medgiver, at dén form for jazz passer godt i et kirkerum!”
Organisten Kjeld Lauritsen er en af pionererne inden for orgeljazz i Danmark og har bl.a. indspillet en række CDer i eget navn og med The Organizers. Tenorsaxofonisten Jan Harbeck modtog prisen for årets jazz CD i 2009 for balladealbumet “In the Still of the Night”. Hans lyriske spil høres desuden med Monday Night Big Band, Ib Glindemanns Orkester og mange andre. Trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold  er garant for at musikken swinger – også i pianissimo. Har spillet i en årrække med bl.a. Lillian Boutté, Klüvers Big Band, Matthew Herbert Big Band og Willy Egmose Trio.