Anmeldelser

CDen

2014 Politiken 4 stjerner
Kanonanmeldelse i dagbladet Politiken: “Organisten Kjeld Lauristen har også begået en herlig skive med sin faste trio, der indbefatter guitaristen Per Gade og trommeslageren Søren Frost.” (…) “Lauritsen har den fede tegnedreng fremme for at betale af på gælden til orgeljazztraditionen og dens rødder i blues, gospel og soul. Det gøres med fynd og klem i et af årets flotteste og mest effektive pladeåbninger” (…) “et spontant instrumentalt overskud på højt niveau” (…) “Pladens lyd er flot og dynamisk”

106_1099_888003836921

Onsdag den 12. februar 2014, Berlingske
4 stjerner, Come Sunday
Music mecca
Kjeld Frandsen skriver om CDen Come Sunday ” Jan Harbeck spiller da også hyppigt med den fine bøjelige lyd, som man kender fra de gamle Ellington-saxofonister, og med sin fornemme klangbeherskelse formår Kjeld Lauritsen at levere musik med de rette farver og den rette patos. Stærkest står de tre Strayhorn-numre, den stemningsfulde »Lotus Blossom« og de herligt swingende »Johnny Come Lately« og »The Intimacy of the Blues«. Dét er bare jazz.”

18. februar 2014, Niels Overgård skrev på sin blog Jazznyt om Come Sunday

Endelig bydes på en forrygende gospel og solosaxofonudgave af salmen, Du som har tændt millioner af stjerner. Hvis jeg var et menighedsråd, der var på udkig efter et swingende kirkearrangement, så behøvede jeg ikke at lede længere. Come sunday er et godt bud på en omgang “Jazz i kirken”. læs hele den skønne anmeldelse her

Tirsdag den 4. juni 2013, POLITIKEN

Sigurdur Flosason & Kjeld Lauritsen:

Nightfall. Storyville
4 hjerter
Til GENGÆLD ER DET, så hårene rejser sig i nakken over de sødmefuldt svævende akkorder, der sammen med luftig saxofon åbner organisten Kjeld Lauritsens samarbejde med den cool islandske altsaxofonist Sigurdur Flosason.
“Night Fall er en tilbagelænet og veldrejet skive med en af blues gennemtrængt nattestemning. Lauritsen demonstrerer sin position som Hammond B3-orglets mest smagfulde traditionalist herhjemme, og en veloplagt Jacob Fischer på guitar giver ekstra kulør.
Christian Munch-Hansen

AlmazPhoto_Karolina Zapolska40
Onsdag den 10. april 2013, Berlingske “Hammond a la carte”
In the Zone, Kjeld Lauritsen, Mecca,
4 stjerner
Night Fall, Sigurdur Flosason, Kjeld Lauritsen.
4 stjerner
Kjeld Frandsen skriver: “Jazz. Kjeld Lauritsen, der er en ferm betvinger af det originale B3 Hammondorgel, viser formatet i et par glimrende konstellationer”. Læs mere her126l

Kirkeorglet gør sig som party-instrument
Hammond-lyden går sin sejrsgang indenfor jazz og blues. Hør den i disse dage.
AF FLEMMING CHRISTIANSEN
artikel politken jazz live juli 2011

                                                                                                               

Jazz Special nr. 115, Juni/Juli 2010
EKNMOB3 – Erling Kroner New Music Orchestra with Kjeld Lauritsen.
En af de lykkeligste danske fusioner er samarbejdet mellem Erling Kroner og Kjeld Lauritsen (mager, men fed orgelspiller, nu på Hammond B3, som organet hedder).
Lauritsen trækker Kroner lidt ned fra Mingus/Argentina himlen og Kroner trækker Lauritsen højt op fra svedestuen på La Fontaine. At høre dem live er en stor fornøjelse både i større og mindre sammenhænge og nu kan det bedste høres på en CD (…).
(…)En af de bedste og mest swingende danske udgivelser i længere tid. Ja.
Henrik Wolsgaard Iversen
EKNMOB3,Kjeld Lauritsen komposition og Hammond Orgel.Erling Kroner og Niels Gerhardt, trombone, komp. og arr. Erling Kroner New Music Orchestra med bl.a. Jan Zum Vohrde, Christina Von Bülow, Peter Marott og Mårten Lundgren. Focus Records FP 6025

Kjeld 084_300dpi
Jazz Special nr. 115, Juni/Juli 2010

Hammond Time – Kjeld Lauritsen
En fuldblods Hammond-orgel-cd. Med Per Gade på guitar får lydbilledet en behagelig blanding af orglets tunge og mørke toner og guitarens lysere og mere bevægelige klang. Lauritsen tegner sig for 3 numre i klassisk blues- og Hammond tradition; ret iørefaldende
(…) Her folder Gade sig ud som en fremragende og improvisator, og også Lauritsens indsatser er gode (…)Samlet set er vi i godt selskab med Gade, Lauritsen og Anders Holm, som med sit diskrete trommespil understøtter de to solister i en god gang gedigen Hammond-Jazz.
Ole Nimand
Kjeld Lauritsen – Hammond, Per Gade – Guitar, Anders Holm – Trommer, Music Mekka 5068 (2009)